Szempilla Stylistoknak

A leggyakoribb hibák műszempilla építéskor

Kezdőként mindannyian követünk el hibákat, ez teljesen természetes dolog. Ha azonban nem ismerjük fel ezeket a hibákat és nem törekszünk arra, hogy kijavítsuk vagy elkerüljük őket, könnyedén válhatnak szokássá, ami már probléma lehet. Nincs ez másképp a műszempilla építés során sem.

Most megmutatjuk neked azokat a hibákat, melyeket a kezdő szempilla stylistok hajlamosak a leggyakrabban elkövetni, és természetesen azt is, hogy hogyan kerülheted el ezeket annak érdekében, hogy szolgáltatásaidat magasabb szintre emeld.

1. Csomós szempilla és pillavesztés: a megfelelő izolálás hiánya

A kezdő szempilla stylistok által leggyakrabban elkövetett hiba a nem elég alapos izolálás. Ez azt jelenti, hogy sokan a műszempillaépítés előtt nem különítik el megfelelően egymástól a természetes pillákat, ennek következtében pedig előfordulhat, hogy egy műszempilla 2-3 szál saját pillára kerül fel.

Ennek oka, hogy a pillák sosem egyformák. Különböző növekedési fázisban vannak, és a kifejlett pillák közt gyakran megbújnak kisebb szálak is. Ha ezeket nem veszed észre és nem különíted el őket megfelelően egymástól, már kész is a baj. És hogy miért?

Ha egy műszempillát két vagy több pillára helyezünk fel, abban az esetben a kihulló szempilla kihúzza magával a másik, hozzáragadt, növekedési fázisban lévőt is. Ez egyrészt tartós pillavesztéshez vezethet, másrészt pedig kellemetlen. Viszketést és fájdalmat is okozhat a pilla vonalában, amit senki sem szeretne. Éppen ezért fontos, hogy a pillák megfelelő szétválasztására minden esetben figyelj!

A megfelelő izolálás szempontjából fontos tudnod, hogy a természetes szempilláink legalább 2-3 sorban nőnek. Ha nehéznek találod az elkülönítést, próbáld meg a munka során a sorokat elválasztani egymástól, például ragasztószalag segítségével.

2. Irritáció és allergiás reakció: ha a műszempilla a bőrre kerül

Hatalmas hiba, ha a műszempilla a természetes szálak helyett a szemhéj bőrére kerül, sajnos mégis gyakran találkozunk ezzel a problémával. Pedig ez az egyik legrosszabb dolog, amit egy szempilla stylist a vendégével tehet, hiszen nemcsak szakszerűtlen, de kellemetlen, sőt, egyenesen veszélyes eredménnyel is járhat.

Egyrészt azért, mert a ragasztó könnyen elzárhatja a szőrtüszőket, melyek ennek hatására nem tudnak megfelelően működni. Ez könnyen vezethet gyulladáshoz, fertőzéshez, de akár maradandó károsodást is okozhat a szempillákban. Másrészt a bőrrel érintkező ragasztó egyes vendégeknél allergiás reakciót is kiválthat, ami a bőr kipirosodásához, viszketéshez, bedagadáshoz is vezethet.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy a műszempillák felhelyezése során figyelmet fordíts a megfelelő távolságra. A műpillát minden esetben a szempillavonal mentén, 0.5-1 milliméter távolságra a szemhéjtól kell elhelyezni.

3. Nem megfelelő ragasztó használata

Manapság egyáltalán nem egyszerű feladat megtalálni a tökéletes szempillaragasztót, hiszen több száz márka közül választhatunk a piacon. Fontos azonban, hogy mindig a legjobb választásra törekedjünk, hiszen a nem megfelelő típusú szempillaragasztó használata szintén kellemetlen szituációkhoz vezethet.

Előfordulhat, hogy a ragasztó gyorsabban szárad, mint ahogy dolgozunk, ez pedig kapkodáshoz vezet. A műszempillák nem megfelelő felhelyezése viszont egyenes út az összetapadó pillákhoz és az idő előtti szempillavesztéshez.

Annak érdekében, hogy ezt elkerüljük, fontos, hogy mindig olyan ragasztót válasszunk, amely a saját munkatempónknak és technikánknak leginkább megfelelő. Fontosak az olyan részletek is, mint hogy a ragasztót milyen hőmérsékletben és milyen páratartalmú helyiségben használjuk. És természetesen gondolni kell arra is, hogy a vendégeink ne legyenek allergiásak a választott márka által tartalmazott összetevőkre.

4. A kevesebb néha több: túl sok ragasztó használata

Sok kezdő stylist gondolja úgy, hogy minél több ragasztót használ, annál biztosabb a műszempilla tartása. Ahogy azonban mondás tartja: a kevesebb néha több. Bármilyen meglepő is lehet, ez a szempillaragasztó szempontjából is igaz.

A túl sok ragasztó egyrészt csomós hatást fog kelteni, ami egy cseppet sem esztétikus, másrészt pedig károsíthatja a természetes szempillákat azáltal, hogy túlságosan megterheli őket. Arról nem is beszélve, hogy a nagyobb mennyiségű ragasztó lassabban szárad, kipárolgásai pedig akár szemirritációt is okozhatnak.

Ne feledd tehát: csupán egy kis mennyiségű ragasztóra van szükség ahhoz, hogy a hosszabbítást a természetes pillához rögzítsd! Klasszikus szempillahosszabbítás esetében elég, ha a pillát nagyjából 2 mm hosszan mártod bele egy apró ragasztócseppbe.

5. A szépség súlya: túl nehéz és túl hosszú pillák használata


A műszempilla szálak többféle vastagságban választhatók. Abban az esetben, ha nagyon vastag (például 0.12-es) pillát választunk, és azt egy nagyon vékony vagy gyenge természetes szempillán próbáljuk meg rögzíteni, akkor a pilla a nagy súly hatására megsérülhet. Ez pedig pillavesztéshez és akár maradandó károsodáshoz is vezethet.

Hasonlóan problémás lehet az is, ha túlzottan hosszú műszempillát használunk. Ideális esetben a műszempilla 2-3 milliméterrel lehet hosszabb a valódi pilláknál. Az ennél sokkal hosszabb műpilla túlságosan nagy terhelést jelent a valódi pilláknak, és könnyen okozhatja azok hullását.
Éppen ezért egy jó pilla stylist csak azután vág neki a munkának, miután felmérte az adott vendég szempilláit, és azok vastagságának, erősségének megfelelően választotta ki az ideális műszempillát.

6. Amit egyetlen stylist sem engedhet meg magának: a higiénia hiánya


Sajnos gyakran előfordul, hogy valaki sietségből, figyelmetlenségből, rosszabb esetben pedig hanyagságból nem fertőtleníti megfelelően a munka során használt eszközöket. Ez hatalmas hiba, hiszen a higiénia alapvető elvárás minden szempilla stylist irányába, és nem véletlenül. Nem orvosi műszerekkel dolgozunk ugyan, ám egy szemfertőzés így is könnyen átvihető egyik kliensről a másikra.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy munkaterületedet minden egyes ügyfél után fertőtlenítsd, különös figyelmet fordítva a csipeszek és egyéb munkaeszközök sterilizálására. A higiénia rendkívül fontos, hiszen szemünk világa az egyik legfontosabb dolog az életben, éppen ezért senki sem szeretné, ha egy apró gondatlanság miatt veszélybe kerülne.


Ezek a hibák csak a legáltalánosabbak azok közül, melyeket egy kezdő szempilla stylist elkövethet. Rengeteg egyéb dologra kell odafigyelned a tökéletes munka érdekében, ez azonban egy cseppet sem kell, hogy megijesszen.

Abban az esetben ugyanis, ha precízen, a szabályokat betartva, megfelelő odaadással végzed a munkádat és elég jó minőségű alapanyagokkal dolgozol, az ilyen és ehhez hasonló malőrök könnyen elkerülhetőek. Ha pedig igényes vagy munkádra, az rövid időn belül meghálálja magát, és biztos lehetsz a lojális, folyamatosan növekvő vendégkör kialakulásában.

A tökéletes munka titka az odafigyelés. A Pillapompa webáruházban pedig minden olyan alapanyagot megtalálhatsz, amire a biztonságos, minőségi szempillaépítéshez szükséged lehet:

Vásárlóink mondták

#1 kép innen:Detti V.
1
Detti V.
Ellenőrzött vásárlóEllenőrzött vásárló
5/5

Kellemes illatú,nagyon lágy a hab.Az első mosásnál már szépen leszedi akár a makacsabb sminkmaradványokat is!Én mint szempillaviselő és a vendégeim is nagyon szeretik!

Ennyi idővel ezelőtt: 12 hónap
#1 kép innen:Neuvirth Petra
1
Neuvirth Petra
Ellenőrzött vásárlóEllenőrzött vásárló
5/5

Legjobb pillák,amivel valaha dolgoztam, szuper könnyű vele a fanolás?a szallítás pedig mindig extra gyors,már másnap megkapom a csomagot!

Ennyi idővel ezelőtt: 1 év
#1 kép innen:Ágnes K.
1
Ágnes K.
Ellenőrzött vásárlóEllenőrzött vásárló
5/5

Minőségi pillák Könnyű vele dolgozni, az eredménnyel elégedettek a vendégek

Ennyi idővel ezelőtt: 2 év
Diána D.
Vásárló
5/5

Szuper termék, eszméletlenül könnyű használni,álom vele a fanolás pedig igazán kezdő vagyok. Tökéletes a színe, nagyon jó minőségű . Egyszerűen tökéletes ❤️ A weboldal szuper, nagyon igényes, átlátható. A szállítás is első osztályú, 1-2 napon belül mindig meg érkezett, sose kellett semmit nélkülöznöm mert mindig időben ide ért az utánpótlás. Életem első “nagy” pillás bevásárlását is ezen az oldalon intéztem, imádom, és szerintem innentől kezdve csak pillapompás termékeket fogok használni, és mindenkivel megfogom osztani, hogy mennyire szuper ❤️

Ennyi idővel ezelőtt: 2 év
Ágnes K.
Ellenőrzött vásárlóEllenőrzött vásárló
5/5

Nagyon elégedett vagyok a Pillapompa XXL Pre Made pillákkal!!i Szabályos, könnyen felvehető , egységes fanok, melyekből gyönyörű szett készíthető!

Ennyi idővel ezelőtt: 2 év
Vivien K.
Vásárló
5/5

Szuper Nagyon bevált, Szeretem

Ennyi idővel ezelőtt: 2 év