Szempilla Stylistoknak

Hogyan küzdj meg a remegő szemhéjakkal szempilla építés közben?

Egy szempilla stylist munkája nem egyszerű feladat. Nemcsak tudásra, de szépérzékre is szükség van ahhoz, hogy tökéletes műszempillákat építhess, a biztos kézről már nem is beszélve.

Sokszor ugyanis a munkát olyan külső tényezők nehezítik, mint a remegő szemhéjak. Ezekkel nehéz lehet úgy megbirkózni, hogy te is kényelmesen dolgozhass, de a vendégedet se zavard közben. Azonban van egy jó hírünk: egyáltalán nem lehetetlen!

Most megmutatjuk azt, hogy hogyan küzdhet meg egy igazán jó szempilla stylist munkája során az egyik legnagyobb kihívással, a remegő szemhéjakkal, és hogyan lehet a munkád minden körülmények közt tökéletes!

Izgalom, stressz és kávé: mi okozhatja a szemhéjak remegését?

A remegő szemhéj olyan dolog, ami egy nyugodt, kiegyensúlyozott személy esetében ritkán fordul elő. Műszempilla építése során pedig nemcsak zavaró, de veszélyes is lehet, hiszen, ha a szemhéj folyamatosan mozog, több veszély is fennáll:

  • egyrészt a ragasztó gőze könnyebben irritálhatja a szemet építés közben.
  • másrészt megeshet, hogy a műszempillák nem megfelelő módon kerülnek applikálásra, ez pedig akár idő előtti pillavesztéshez is vezethet.

Éppen ezért fontos, hogy amennyire csak lehet, szempilla stylistként kezelni tudd a helyzetet és ne ijedj meg a remegő szemhéjaktól. Ennek érdekében először is fontos, hogy tudd, mi okozhatja a problémát.

A szemhéjak remegésének alapvetően több oka is lehet, azonban ezek közül az alábbi négy tekinthető a leginkább gyakorinak:
• az izgalom,
• a stressz,
• a fáradtság,
• a túlzott koffeinfogyasztás.

Ezek a dolgok fokozott éberséghez vezetnek, ennek köszönhetően okozzák a szemhéjak remegését, rángatózását. De a probléma kialakulásához hozzájárulhat például a dohányzás, valamint a szemszárazság is.

Ez azt jelenti, hogy ha valaki időpontot foglal nálad, érdemes tájékoztatnod róla, hogy lehetőleg nyugodt, kipihent állapotban érkezzen és néhány órával az érkezés előtt már ne fogyasszon koffeint. Ha szemszárazsággal küzd, abban az esetben pedig lehetőleg használjon szemcseppet. Mivel azonban nem állíthatsz minden kuncsaft mellé életmód tanácsadót, így gyakran előfordulhat, hogy meg kell küzdened a szemhéjak remegésével.

Hogyan lehet megállítani a szemhéj remegését szempillahosszabbítás közben?

A remegő szemhéjak nemcsak a kezdő, de gyakran a profi szempilla stylistok számára is komoly kihívást jelentenek. Nem csupán a hosszabbítás felhelyezése, de már a pillák szétválasztása is nehéz feladat lehet, hacsak nem ismersz néhány hatékony trükköt, melyek segítenek abban, hogy kényelmesen és hatékonyan dolgozhass.

• Teremts nyugodt környezetet

Először is fontos, hogy nyugodt környezetben végezd a munkádat. A tökéletes ellazulás érdekében sokat tehetsz azzal, hogy pihentető, harmonikus légkört teremtesz a szalonodban. Egy kis relaxáló zene, esetleg néhány kellemesen illatos gyertya csodákra lehet képes, ha a stressz és az izgalom leküzdéséről van szó. De sokaknak az is segít, ha a pillás lámpádon alacsonyabbra állítod a fény erejét, hiszen az erős fény zavaró lehet az érzékeny szem számára.

• A beszélgetést hagyjátok máskorra

A munka közben érdemes a beszédet is a minimumra csökkenteni, hiszen a szemek remegéséhez a száj mozgása is hozzájárul. Sokan vannak persze, akik szeretnek trécselni, miközben a szempilláikon dolgozol. Nekik érdemes kedvesen megemlítened, hogy bár élvezed velük a beszélgetést, minden extra mozgás megnehezíti a szempillák felhelyezését, így, ha lehet, szorítkozzatok a minimumra.

• Használj szemalátétet/ragasztószalagot

Ha a remegő szemhéjak még ezután is zavaróak, megpróbálhatsz egy kis nyomást gyakorolni rájuk. Természetesen csak óvatosan! Nézzünk egy példát: zselés szemalátét segítségével. A gélpárna nem kényelmetlen, és nem irritálja a vendég szemhéját, viszont lesúlyozza, illetve anyagának köszönhetően kicsit hűsíti, megnyugtatja azt.

Ha a szemhéj mozgása túlságosan intenzív, abban az esetben a zselés alátétet rögzítheted egy csík ragasztószalaggal. Odafigyelve természetesen arra, hogy ez semmiképp se legyen zavaró a vendég számára és téged se akadályozzon a munkában.

Sokan használnak az alátétek helyett pénzérmeket, mert ezek súlyosabbak és hűvösebb tapintásúak. Ez azonban csak abban az esetben jó ötlet, ha az érmét megfelelően sterilizáltad mielőtt a vendég szemhéjára kerülne.

• Légy mindig türelemmel

Végezetül lényeges, hogy mindig türelmes légy. Még akkor is, ha a remegő szemhéjakat nehéz megregulázni. Az idegeskedés ugyanis sohasem jó tanácsadó.

Ha feszülten kezeled a helyzetet, kevésbé tudsz majd a munkára koncentrálni, és előfordulhat, hogy a kezed is remegni fog, ezzel pedig csak a saját munkádat nehezíted meg.

Fontos tehát, hogy mindig hideg fejjel, igazi profihoz illő higgadtsággal dolgozz a vendégek pilláin. Ha pedig úgy érzed, hogy a remegő szemhéjak nagyon zavaróak, kérdezd meg a vendégedet is, hogy jól érzi-e magát, kényelmesen ül-e, és nem zavarja-e esetleg valami külső körülmény. Sokszor ugyanis a problémát egy olyan apróság is előidézheti, ami egy kis odafigyeléssel könnyen orvosolható.

Tekints a problémára izgalmas kihívásként

A remegő szemhéj egy olyan probléma, amitől sok kezdő stylist megijed. Összességében azonban nem kell tőle félned. Habár egy kicsit megnehezíti a dolgodat, de egyáltalán nem teszi lehetetlenné azt, hogy szép és igényes munkát végezz.

A remegő szemhéj egy gyakran előforduló dolog, amit egy igazán jó szempilla stylistnak meg kell tanulnia kezelni, ha szeretné, hogy vendégei elégedettek legyenek vele. Tekints tehát a problémára úgy, mint egy olyan kihívásra, amit a tökéletes munka érdekében le kell győznöd, egy újabb szintre, amit meg kell ugranod. Ebben pedig a fentebb említett, néhány trükk, illetve a tapasztalat egyaránt segítségedre lesz majd.

A tökéletes munka titka az odafigyelés. A Pillapompa webáruházban pedig minden olyan alapanyagot megtalálhatsz, amire a biztonságos, minőségi szempillaépítéshez szükséged lehet:

Vásárlóink mondták

#1 kép innen:Peles Szilvia
1
Peles Szilvia
Ellenőrzött vásárlóEllenőrzött vásárló
5/5

Legjobb ragi ? nagyon tartós 🙂

Ennyi idővel ezelőtt: 1 év
#1 kép innen:Tímea F.
1
Tímea F.
Vásárló
5/5

Tökéletes Nagyon jó minőségű jól fanolható pillák. Webáruház használata egyszerű. Szállítás mindig pontos. Ennél jobban ki sem lehetne találni. Köszönöm nektek hogy vagytok?

Ennyi idővel ezelőtt: 2 év
#1 kép innen:Ágnes K.
1
Ágnes K.
Ellenőrzött vásárlóEllenőrzött vásárló
5/5

Minőségi pillák Könnyű vele dolgozni, az eredménnyel elégedettek a vendégek

Ennyi idővel ezelőtt: 2 év
Laura
Ellenőrzött vásárlóEllenőrzött vásárló
5/5

Könnyen fanolható, prémium minőségű pillák, ultra strong ragival pedig extra tartósak a szettek! ?

Ennyi idővel ezelőtt: 1 év
Cintia Burai-Nemes
Ellenőrzött vásárlóEllenőrzött vásárló
5/5

Nagyon könnyü vele dolgozni imádom !!

Ennyi idővel ezelőtt: 1 év
Bianka P.
Vásárló
5/5

Gyors szállítás Kitűnő termék, szép pillák

Ennyi idővel ezelőtt: 2 év