Szempilla Stylistoknak

Mi az ideális hőmérséklet és páratartalom a műszempilla ragasztónak?

A műszempilla ragasztó mondhatni a legfontosabb eszközünk műszempilla építés során. Ahhoz, hogy valóban profi és tartós munkát adhassunk ki a kezünkből, a lehető legtöbbet kell tudnunk a ragasztókról. ?Cikkeinkben megosztjuk veled azokat az értékes ismereteket, amelyeket több éves munkánk során gyűjtöttünk össze a ragasztóról.

Polimerizáció

Mindenekelőtt tisztáznunk kell a műszempilla ragasztó fő kémiai folyamatát: a polimerizáció során a folyékony halmazállapotban lévő ragasztó reakcióba lép a levegőben található nedvességgel? ennek hatására elkezd megkötni és szilárd halmazállapotú válik.

Cianoakrilát

Minden ragasztó fő összetevője a cianoakrilát, ez az anyag biztosítja, hogy a szempilla ragasztó gyorsan megszárad, és több hétig a helyén tartja a pillákat. >Bővebben itt olvashatsz a ragasztók összetevőiről.

A cianoakrilát azonban csak akkor köt meg, ha nedvesség van jelen. Egyszerűen fogalmazva, a páratartalom „aktivátorként” működik a ragasztó tapadásakor.?

A szempillaragasztó gyártók a cianoakrilát és sok más összetevő mennyiségének finomhangolásával szabályozzák a ragasztó száradási sebességét. ⏰ Például az 1 másodperc alatt száradó ragasztó sokkal több cianoakrilátot tartalmaz, mint egy 2-3 másodperces ragasztó.

Páratartalom

Mivel a műszempilla ragasztó reakcióba lép a nedvességgel, a száradási idő nagyban függ a helyiség a páratartalmától.? A műszempilla ragasztók megfelelő kötéséhez az optimális páratartalom 40-60%.✅
– Minél magasabb a páratartalom, annál rövidebb a száradási idő.
– Minél alacsonyabb a páratartalom, annál hosszabb a száradási idő.
– Azonban ha a páratartalom 70% felett van, a ragasztó száradási ideje ismét lassabb lesz. Ennek oka, hogy a cianoakrilát egyszerűen leáll és rossz lesz a tapadása.

Nézzünk egy példát:

A Pillapompa Ultra Strong ragasztó átlagos száradási ideje 0.5-1 másodperc,
– ha a páratartalom 35-45% közötti, a száradási idő lelassul, 1mp lesz.
– ha a páratartalom 45-65% közötti, a száradási idő felgyorsul, 0.5mp lesz.
– 65-70% fölött pedig ismét fokozatosan lelassul 1mp-re

Hogyan mérd a szalonod páratartalmát?

Használj Hő és páratartalom mérőt! Ez minden szempilla stylist számára kötelező eszköz. Ez a kompakt kis szerkezet megmutatja szalonod páratartalmát és hőmérsékletét. Mindig a szempillás ágyad közelében helyezd el a Higrométert, hogy pontos értéket kapj a munkaterületedről.

Hőmérséklet

Bár a páratartalom nagy szerepet játszik a ragasztó megtapadásában, a szobahőmérséklet szabályozása is fontos. Ami a hőmérsékletet illeti, az egyenletes viszkozitás és száradási idő érdekében ajánlatos 22-26 Celsius fokot tartani.✅

Csakúgy, mint minden folyadék, amikor a hőmérséklet csökken, a szempilla ragasztó is hajlamos besűrűsödni. A ‘fagyott’ ragasztó viszkozitása alacsonyabb (=sűrűbb,nyúlósabb) a szokásosnál, így tovább tart a száradás.⏳

Ezzel szemben, amikor a hőmérséklet emelkedik, a szempilla ragasztó folyékonyabbá válik, mintha olvadna. Az „olvadt” ragasztó viszkozitása magasabb a szokásosnál, így a szokásosnál gyorsabban szárad.

Összefogalalva:
? Ha a hőmérséklet magas, a ragasztó viszkozitása hígul, és a száradási idő is rövidebb lesz.
❄️ Alacsony hőmérséklet esetén a ragasztó viszkozitása sűrűsödik, és a száradási idő is hosszabb lesz.

A legjobb, ha kontrollálod a környezeted, így a legjobbat hozhatod ki a ragasztódból, amely erős, hosszantartó szempillahosszabbítást eredményez.

Gyakori kérdések

A válasz nem. A cianoakrilát jelenleg az összes piacon lévő műszempilla ragasztóban megtalálható, még a “Hipoallergén” vagy “Antiallergén” nevezetű ragasztókban is. Emiatt bármilyen szempilla ragasztó okozhat allergiát❗️

Egyszerűen fogalmazva a latex természetes gumi. A szempilla ragasztóban lévő kis mennyiségű latex segít növelni a ragasztó vízzel és olajjal szembeni ellenálló képességét. A latexről azonban ismert, hogy egyes embereknél allergiás reakciókat vált ki. Manapság a szempillahosszabbító beszállítók többsége kizárja a latexet az összetevők listájáról az ügyfelek biztonsága érdekében és más, szintetikus anyaggal helyettesítik. (pl.elasztomer)
A Pillapompa műszempilla ragasztók latexmentesek!

A válaszunk a következő: technikailag minden szempilla ragasztó tartalmaz formaldehidet. A formaldehid NEM összetevő, hanem a gyártási folyamat során melléktermékként képződik a ragasztó egyéb komponenseinek lebomlása során. Teljesen „formaldehidmentes” szempilla ragasztó nem létezik, de a szempillahosszabbítás során keletkező kis mennyiségű formaldehidnek való kitettség valójában nem káros az egészségre.

Munkánk során naponta több órán keresztül kell belélegeznünk a ragasztót, így muszáj gondoskodnunk a megfelelő szellőztetésről a szalonban. Javasoljuk, hogy mindig viselj maszkot!

Mivel a műszempilla ragasztó reakcióba lép a nedvességgel, a száradási idő nagyban függ a helyiség a páratartalmától. A műszempilla ragasztók megfelelő kötéséhez az optimális páratartalomról: > Bővebben

Bár a páratartalom nagy szerepet játszik a ragasztó megtapadásában, a szobahőmérséklet szabályozása is fontos. Ami a hőmérsékletet illeti, az egyenletes viszkozitás és száradási idő érdekében ajánlatos 22-26 Celsius fokot tartani. > Bővebben

A tökéletes munka titka az odafigyelés. A Pillapompa webáruházban pedig minden olyan alapanyagot megtalálhatsz, amire a biztonságos, minőségi szempillaépítéshez szükséged lehet:

Vásárlóink mondták

#1 kép innen:Annamária C.
1
Annamária C.
Ellenőrzött vásárlóEllenőrzött vásárló
5/5

Imádom! Tartós és gyors vele a munka??

Ennyi idővel ezelőtt: 1 év
#1 kép innen:Vivien H-Sz.
1
Vivien H-Sz.
Vásárló
5/5

Nagyon meg vagyok elégedve a csipesz pontosságával. Kényelmes a fogása, élmény vele fanolni. Abszolút elegáns megjelenésű. Rendkívül gördülékenyen ment a megrendelés és a kiszállítás. ?

Ennyi idővel ezelőtt: 2 év
#1 kép innen:Krisztina H.
1
Krisztina H.
Vásárló
5/5

Ajánlom Nagyon szép szetteket tudok vele építeni, villámgyorsan. A vendéim is imádják a végeredményt.
Puha, fekete , zártabb fanok. Tökéletes ??

Ennyi idővel ezelőtt: 2 év
Letícia M.
Ellenőrzött vásárlóEllenőrzött vásárló
5/5

Imádom

Ennyi idővel ezelőtt: 5 hónap
Krisztina
Ellenőrzött vásárlóEllenőrzött vásárló
5/5

Nagyon könnyü vele dolgozni!Gyönyörü az eredmény!

Ennyi idővel ezelőtt: 10 hónap
Andrea L.
Vásárló
5/5

Szuper Ajánlás útján próbáltam ki a ragit, jól lehet vele dolgozni 🙂

Ennyi idővel ezelőtt: 2 év