Szempilla Stylistoknak

Mi van a műszempilla ragasztóban?

A műszempilla ragasztó az egyik legfontosabb eszközünk műszempilla építés során. Ahhoz, hogy valóban profi és tartós munkát adhassunk ki a kezünkből, a lehető legtöbbet kell tudnunk a ragasztókról.?

Emellett mindig akad néhány kíváncsi vendég, aki kérdezősködik a szempillaragasztó tulajdonságairól és veszélyeiről, és a szempilla stylist feladata, hogy magabiztosan tudjon válaszolni ezekre a kérdésekre.

Cikkeinkben megosztjuk veled azokat az értékes ismereteket, amelyeket több éves munkánk során gyűjtöttünk össze a ragasztóról. ⬇️

Fő összetevők

Cianoakrilát

A szempilla ragasztó egyedülálló kötő tulajdonságát a cianoakrilát adja. Ez az anyag biztosítja, hogy a ragasztó pillanatok alatt megszáradjon, és több hétig szilárdan a helyén tudja tartani a műszempillákat.? A cianoakrilát minden professzionális műszempilla ragasztó fő összetevője és minden gyorsan kötő ragasztó alapanyaga.

A ragasztók tipikus összetevői a következők:
– 90-95% cianoakrilát
– 5-10% komplex vegyületek, például stabilizátor, sűrítő, színezőanyag stb.

Amit sokan nem tudnak, az az, hogy 5 féle cianoakrilát létezik, melyek mind eltérő tulajdonságokkal rendelkeznek:

1. Metil-cianoakrilát

?A metil-típus mérgező anyag. Ezért csak szigorúan szabályozott ipari célokra használható. Feloldhatja a fehérjéket, és tartós vaksághoz vezethet. SOHA ne válassz olyan ragasztót, amely ezt tartalmazza❗️

 • Kipárolgás: Nagyon erős
 • Tapadás: Nagyon erős

2. Etil-cianoakrilát

Az öt cianoakrilát közül ez a leggyakrabban használt.✅ Minden esetben elit-cianoakrilát szükséges a gyors kötés eléréséhez. A száradási ideje gyors, a tapadása erős, az ezzel elkészített műszempilla szett meglehetősen tartós lesz.

 • Kipárolgás: Átlagos
 • Tapadás: Erős

3. Alkoxi-cianoakrilát

A másik műszempilla applikáláshoz használatos cianoakrilát az alkoxi-cianoakrilát. 8x drágább, mint az etil típus, lassabban köt és a nagyobb szemcseméret miatt általában magasabb a viszkozitása(sűrűbb) ezért kevésbé kedvelt. Kedvező tulajdonságai a rugalmasabb kötés és az alacsonyabb irritáció.

 • Kipárolgás: Alacsony
 • Tapadás: Alacsony

4. Butil-cianoakrilát

A butil típusú egy pillanat ragasztó, amely hipoallergén. Orvosi és állatgyógyászati felhasználásra készült. Lassabb a száradási ideje és gyengébb a tapadása. Leginkább orvosi ragasztóként vagy sűrítőként használják a kozmetikumokban.

 • Kipárolgás: Nagyon alacsony
 • Tapadás: Alacsony

5. Metoxi-cianoakrilát

A metoxi típus szagtalan és a legkevésbé irritáló az összes cianoakrilát közül. Az etil- és butil-típusú ragasztó irritációja és szaga által okozott problémák javítására fejlesztették ki. Száradási ideje lassabb, tapadása gyengébb, mint az Etil és Butil típusú ragasztóké. 

 • Kipárolgás: Nagyon alacsony
 • Tapadás: Nagyon alacsony

PMMA

Egyszerűen fogalmazva a PMMA, vagyis poli(metil-metakrilát) az a szer, amely tartós, szilárd kötést hoz létre.⚔️ Így biztosítja, hogy a pillák hosszú ideig a helyükön maradjanak.

Amikor a cianoakrilát poli(metil-metakriláttal) elegyedik, akkor létrehozzák a szempilla ragasztók legfontosabb tulajdonságait:

 1. gyors száradás
 2. azonnali kötés a szempillákhoz
 3. hosszan tartó, erős, több hetes tartósság

Összefoglalva, a cianoakrilát biztosítja a szempilla ragasztó gyors száradását, a PMMA pedig a tartósabb tapadást.?

Hidrokinon

A hidrokinon segít megelőzni a ragasztó megkeményedését a palackban, tehát ettől marad sokáig folyékony a ragasztó. ? Ez az összetevő nagyon kis mennyiségben van jelen a műszempilla ragasztókban.

Carbon Black

A ragasztóban lévő “festékanyag”, ő felelős a ragasztó mélyfekete színéért. ? Ezt az összetevőt csak fekete ragasztókban használják, és nyilvánvalóan hiányzik az átlátszó szempilla ragasztókból. Az átlátszó ragasztó tehát ideális választás a Cabron Black(szén fekete pigment)-re allergiás vendégek számára.

Neked ajánlott ragasztók:

Hőre és páratartalomra kevésbé érzékenyek, rendkívül erős kötést biztosítanak:

Gyakori kérdések

A válasz nem. A cianoakrilát jelenleg az összes piacon lévő műszempilla ragasztóban megtalálható, még a “Hipoallergén” vagy “Antiallergén” nevezetű ragasztókban is. Emiatt bármilyen szempilla ragasztó okozhat allergiát❗️

Egyszerűen fogalmazva a latex természetes gumi. A szempilla ragasztóban lévő kis mennyiségű latex segít növelni a ragasztó vízzel és olajjal szembeni ellenálló képességét. A latexről azonban ismert, hogy egyes embereknél allergiás reakciókat vált ki. Manapság a szempillahosszabbító beszállítók többsége kizárja a latexet az összetevők listájáról az ügyfelek biztonsága érdekében és más, szintetikus anyaggal helyettesítik. (pl.elasztomer)
A Pillapompa műszempilla ragasztók latexmentesek!

A válaszunk a következő: technikailag minden szempilla ragasztó tartalmaz formaldehidet. A formaldehid NEM összetevő, hanem a gyártási folyamat során melléktermékként képződik a ragasztó egyéb komponenseinek lebomlása során. Teljesen „formaldehidmentes” szempilla ragasztó nem létezik, de a szempillahosszabbítás során keletkező kis mennyiségű formaldehidnek való kitettség valójában nem káros az egészségre.

Munkánk során naponta több órán keresztül kell belélegeznünk a ragasztót, így muszáj gondoskodnunk a megfelelő szellőztetésről a szalonban. Javasoljuk, hogy mindig viselj maszkot!

Mivel a műszempilla ragasztó reakcióba lép a nedvességgel, a száradási idő nagyban függ a helyiség a páratartalmától. A műszempilla ragasztók megfelelő kötéséhez az optimális páratartalomról: > Bővebben

Bár a páratartalom nagy szerepet játszik a ragasztó megtapadásában, a szobahőmérséklet szabályozása is fontos. Ami a hőmérsékletet illeti, az egyenletes viszkozitás és száradási idő érdekében ajánlatos 22-26 Celsius fokot tartani. > Bővebben

A tökéletes munka titka az odafigyelés. A Pillapompa webáruházban pedig minden olyan alapanyagot megtalálhatsz, amire a biztonságos, minőségi szempillaépítéshez szükséged lehet:

Vásárlóink mondták

#1 kép innen:Kincső Réka
1
Kincső Réka
Ellenőrzött vásárlóEllenőrzött vásárló
5/5

Nagyon tetszik, jól működik!

Ennyi idővel ezelőtt: 1 év
Gariella
Ellenőrzött vásárlóEllenőrzött vásárló
5/5

🤗🥰

Ennyi idővel ezelőtt: 1 hónap
Dorina
Ellenőrzött vásárlóEllenőrzött vásárló
5/5

Nagyon könnyű vele dolgozni, gyors szállítás!

Ennyi idővel ezelőtt: 6 hónap
Evelin B.
Ellenőrzött vásárlóEllenőrzött vásárló
5/5

Nagyon szuper ez a ragasztó, abszolút nem kényes. Féltem tőle de nagyon elégedett vagyok 🙂

Ennyi idővel ezelőtt: 9 hónap
Gyöngyi S.
Ellenőrzött vásárlóEllenőrzött vásárló
5/5

2D előre fanolt pillákat hihetetlen könnyű levenni a szalagról , így gyorsabban tudok dolgozni 🙂

Ennyi idővel ezelőtt: 9 hónap
Anita P.
Ellenőrzött vásárlóEllenőrzött vásárló
5/5

Nagyon szép, zárt fanok. Könnyű vele dolgozni

Ennyi idővel ezelőtt: 2 év