Szempilla Stylistoknak

PREMADE VAGY PROMADE SZEMPILLA: mi a különbség? 6 pontban összefoglalva!

Sok kérdés felmerülhetett már benned is:
– Mik azok a premade és promade pillák?
– Miben különböznek?
– Rosszak az előre elkészített fanok?
– Van egyáltalán jelentős különbség kézzel készített fanok és az előre fanolt pillák között?

Amikor azon gondolkoztál, hogy kipróbálod az előre fanolt pillákat, meglepődve tapasztalhattad, hogy manapság mennyi féle típus létezik a piacon.

Sok szempilla stylist úgy gondolja, hogy a premade és a promade kifejezések ugyanazt jelentik. Ez azonban nem igaz! Ebben a blogcikkben megvizsgáljuk a köztük lévő különbségeket, beleértve az előnyeiket és hátrányaikat is, így megtalálhatod a számodra legmegfelelőbb megoldást.

1. Tisztázzuk: kézzel készített vs. előre elkészített fanok

Kézzel készített, vagyis HANDMADE fanok:

A saját készítésű fanokat a szempilla stylist egyesével alakítja ki csipeszével, a műszempilla építés közben. Ezeknek a fanoknak a tökéletes elkészítéséhez és applikálásához volume továbbképzéseken kell részt venni, meg kell találni a legjobb módszert, majd sok-sok gyakorlással és türelemmel tökéletesíteni a technikát.

Előre fanolt pillák, vagyis PREMADE és PROMADE fanok:

Ezek a típusú fanok már applikálásra készen kerülnek a szempilla stylisthoz.
A gyártó előre elkészíti a tökéletes fanokat, a fanok alapját kis mennyiségű ragasztóval vagy pedig hőillesztéssel kötik össze. A kész fanokat pillacsíkokra helyezik.

A pillásnak már csak annyi feladata van, hogy a kész fanokat egy mozdulattal könnyedén levegye a csíkról, és a klasszikus 1:1 technikát alkalmazva applikálhatja is a vendég szempillájára. Ezeknek a pilláknak a használatához nem feltétlenül kell volume továbbképzésen részt venni.

Össszefoglalva a premade és a promade pillák megegyeznek abban, hogy mindkettő egyfajta volume fan, amelyeket a gyártó előre elkészített neked, így neked már nem kell a fanok tökéletes elkészítésével bajlódnod.

2. Mit takar a premade és promade név?

Premade = előkészített (1. generációs)
Promade = professzionálisan készített (2. generációs)

3. A gyártási technológia:

 • A PREMADE és PROMADE fanok gyártási technológiéja megegyezik abban a tekintetben, hogy a gyártó főként kézzel készíti el őket. A gyártási módból adódóan a fanok a dobozban tökéletesen szimmetrikusak és egyformák. 

4. A fanok talpa:

 • PREMADE: vastagabb, lapos talp jellemző, emiatt a természetes pillához ragasztva az illesztési pontok kicsit látványosabbak, mint a promade vagy a handmade fanok esetében.
 • PROMADE: ezeknek a pilláknak szuper finom, hegyes/csavart talpat alakítanak ki a szakemberek gyártás során. A hegyes talpnak köszönhetően természetes hatású és szemmel megkülönböztethetetlen a handmade fanoktól, tehát itt senki sem mondja meg, hogy nem te fanoltál! Teljesen láthatatlanok az illesztési pontok.

5. A fanok szélessége:

 • A PREMADE fanok általában wide, tehát széles fanok, szélesebbek mint a promadek. Ez némileg a lapos talp-kialakításnak köszönhető. Ami szellősebb hatást kölcsönöz a volume szettnek.
 • A PROMADE fanok kínálatában Magyarországon leginkább narrow, vagyis szűkre zárt fanokat találunk. Ez a szempillatechnológiai visszajelzések alapján készült iparági fejlesztéseknek is köszönhető. A szűk szélességű fanok telítettebb, dúsabb volume hatást kölcsönöznek.

6. Elhelyezkedésük a pillacsíkon:

 • A premade pillákat a talpuknál rögzítik a csíkra(=bottom tape)
 • A promade pillákat a hasuknál(=middle tape)

Hogyan használd őket?+videó

 • Promade pilla:

  A Pillapompánál RAPID promade fanok kaphatóak(strip promade néven is ismert).
  Ezek a legújabb fejlesztésű pillák a promade világban!
  Egy átlátszó pillacsíkon fekszenek a fanok, egy 5 rekeszes kis dobozban, amely szuper helytakarékos.

  1.) A felhasználni kívánt pillacsíkot/szalagot válaszd szét a többitől és helyezd ki szilikon palettára.

  2.) A promade fant volume csipesz segítségével a talpánál fogva óvatosan emeld le a szalagról, ezt követően helyezd át csipeszed a fan szárára és mártsd a ragasztóba, ezt követően már csak fel kell ragasztanod a vendéged pillájára.

 • Premade pilla:

  1.) Helyezd ki a szükséges pillacsíkokat a palettádra.

  2.) A premade fant a száránál fogva egyszerűen vedd le a csíkról volume csipesz segítségével, majd mártsd a ragasztóba és ragaszd fel.

Videó