Vendégeknek

Honnan ered a szempilla hosszabbítás?

A szempilláink hangsúlyozása manapság teljesen bevált szépségápolási rituálé, de ha mélyen belegondolunk, ez lehet kicsit furcsa is…hogy a fenébe támadhatott az embereknek az az ötlete, hogy szintetikus szempillát ragasszanak a valódi szempilláikra?

Mint kiderült, a műszempillák történelme hosszú időkre nyúlik vissza, egészen az ókori Egyiptomig.

(ie 3400-30-ig) Ókori Egyiptom:
Az első szemsmink

A szemek hangsúlyozását már az ókori egyiptomban elkezdték. Az egyiptomiak krokodiltrágyával (!), vízzel és mézzel készült keveréket használtak az első szemsmink elkészítéséhez.

Az egyiptomi férfiak szempillaspirált viseltek, akárcsak az egyiptomi nők. Praktikus funkciója is volt, hogy megvédje a szemüket az egyiptomi sivatag időjárási viszontagságaitól.

(1066-1485) Középkor:
A szempillák sötét kora

A középkorban egy mai szemmel igen furcsa szépségideál hódított: A középkori emberek úgy gondolták, hogy a magas homlok szimmetrikusabb, tisztább arcot kölcsönöz, és ennek elérése érdekében sok nő kitépte a szemöldökét és a szempilláit, hogy homloka magasabbnak tűnjön.

Emellett szintén kitépték, és maró anyagokkal kenték be a hajukat, hogy minél kevesebb hajszáluk legyen a homlokuknál, ezáltal pedig minél magasabb legyen a hajvonaluk.

(1533-1603) A színes pillák kezdetleges formája

I. Erzsébet királynő olyan divatossá tette a vörös hajat, hogy akkoriban az egész ország elkezdte festeni a haját. Mégpedig a királynő lenyűgöző szépségének utánzása érdekében e korszak női vörös árnyalatúra festették a hajukat… de valójában még egy lépéssel tovább mentek: a szempilláikat és a szeméremszőrzetüket is vörösre festették! Mit gondolsz? ?

XX. század eleje:
RIMMEL- Az első szempillaspirál

1917-ben Eugene Rimmel kereskedelembe hozta az első szempillaspirált. A kőolaj és feketeszénpor keverékéből előállított szempillaspirálok története itt kezdődött el.

1931: Soros műszempillák kezdete

1931-ben William Mcdonell feltalálta a “Kurlash”-t, ez volt az első szabadalmaztatott eszközt, amellyel néhány másodperc alatt felhelyezhető lett a műszempilla, de szimplán a szempillájukat is be tudták göndöríteni vele a hölgyek. A Kurlash olyan egyszerűvé tette a műszempillák felragasztását, hogy erős alapokat teremtett a műszempilla-ipar számára. 

1950: A hollywoodi csillogás

Az 1950-es években a hollywoodi sztárok imádták a jó minőségű műszempillákat, és az olyan színésznők, mint Rita Hayworth előszeretettel hordták őket a fotózásokon, hogy a szemük nagyobbnak és látványosabbnak tűnjön. Az ’50-es években az őzikeszem volt a divat, így a műszempillák a megjelenés fontos részévé váltak.

A cégek ekkor kezdték el árulni az első teljesen szintetikus anyagból készült műszempillákat, amelyek már állati szőr helyett strapabíró, vékony műanyagból készültek.

1970: Minnél nagyobb, annál jobb

Nincs olyan ember, aki ne ismerné a Twiggy nevet, aminek hallatán a hatalmas szempillák és az oldalra fésült rövid frizura jut először az ember eszébe. Csupán négy évig tartott a modellkarrierje, azonban ez idő alatt gyökeres változásokat hozott a divatszakmában. Az amúgy is nagy szemeit imádta hatalmas műszempillákkal kiemelni. A nők ekkor 2 vagy 3 sor pillát is felragasztottak egymásra, hogy minnél dúsabb és hoszabb szempillákat viseljenek. 

1980: A tincses szempilla kezdete

A 80-as évek közepén létrejött Dél-Koreában és Japánban a “fél-tartós szempillahosszabbítás”, mivel a soros műszempillát viselők megoldást kerestek a műszempillák hosszabb élettartamára.

Máig vita folyik arról, hogy ezt nevezhetjük-e szempillahosszabbításnak vagy sem, mert ekkor a szempillák felhelyezésének a módja az volt, hogy több részre feldarabolták a soros szempillákat, és egy erősebb, ipari minőségű ragasztót használtak a felragasztásra.

2000-es évek eleje:
A szálas szempilla építés

A 2000-es évek elején a továbbfejlesztették a műszempillákat Dél-Koreában, és létrejöttek az első szálas szempillák. A gyártás korai szakaszában a minőség sok kívánnivalót hagyott maga után. A gyárak ekkor még csak kemény, egyenes, J ívű szálak gyártására voltak képesek.

A kellékek minősége gyenge volt, a tartósság pedig rövid, ennek ellenére egy szempilla-hosszabbító készlet több mint 2000 dollárba került.

Csak azután kezdtek csökkenni az árak, ahogy a szempillahosszabbítások népszerűsége megnőtt, és egyre több szempilla stylist kezdte meg szolgáltatásait. Rengeteg híresség, mint Paris Hilton és Madonna is elkezdett szálas műszempillát viselni, mellyel elősegítették a szempillaipar fellendülését.

A szempillahosszabbítás népszerűbb lett, mint azt valaha gondoltuk volna. Valóban mindennapok részévé vált nők milliói számára világszerte. A műszempilla mára az Instagram-generáció kötelező darabjává vált.

Ez is még csak a kezdet… és alig várjuk, hogy lássuk, hogyan növekszik és fejlődik iparágunk a jövőben.

Vajon milyen új trendek fognak felbukkanni 5, 10, 15 év múlva?

Mi is ugyanolyan izgatottak vagyunk, hogy megtudjuk, mint Te.

A tökéletes munka titka az odafigyelés. A Pillapompa webáruházban pedig minden olyan alapanyagot megtalálhatsz, amire a biztonságos, minőségi szempillaépítéshez szükséged lehet:

Vásárlóink mondták

Fanni
Ellenőrzött vásárlóEllenőrzött vásárló
5/5

Még sosem csalódtam benne, egész évben hű társam, és baromi tartós!

Ennyi idővel ezelőtt: 7 hónap
Viktória Suhajda
Ellenőrzött vásárlóEllenőrzött vásárló
5/5

Kezdő pillás vagyok 2. alkalommal veszem,nagyon szeretem.

Ennyi idővel ezelőtt: 7 hónap
Diána B.
Vásárló
5/5

Gyors szállítás, prémium minőség! Nagyon könnyen fanolható szép fekete pillák. Imádom.

Ennyi idővel ezelőtt: 2 év
Mónika H.
Vásárló
5/5

Nagyon szuper Szép, selymes pilla. Könnyű vele dolgozni, nem esik szét. Eddigi legjobb premade pilla amit próbáltam és tökéletes a kiszerelés. Rendelést követő napon már nálam is volt a termék ?

Ennyi idővel ezelőtt: 2 év
Edina T.
Vásárló
5/5

Nagyon szeretem. Könnyen, gyorsan lehet vele dolgozni.

Ennyi idővel ezelőtt: 2 év
Zsanett K.
Vásárló
5/5

Egy csoda A fanok tényleg nem esnek szét, könnyen felvehetőek a csíkról, a legjobb amit próbáltam ?

Ennyi idővel ezelőtt: 3 év