Vendégeknek

5 tipp: Hogyan ápold a műszempillád nyáron?

Nyár van! Medencés partyk, nyári sportok, tengerparti nyaralások… ?? de vajon mi lesz a szempilláinkkal?

A közhiedelemmel ellentétben a műszempilla tökéletes viselet a nyári időszakban is. Bár szeretjük a nyarat, nehéz elképzelni, hogyan lehet a legjobban karbantartani a műszempilláinkat a nyári hőségben.

Összeállítottam Neked a legjobb tippeket, amivel a Te pilláid is hosszú ideig elbűvölőek maradhatnak.

1. Úszás szempillákkal

Nincs jobb a nyári forróságban egy kis hűsítő medencézésnél! Kiváncsi vagy, vajon “Úszhatsz-e műszempillákkal?” ? Egyszerű a válasz: Igen!

Azt azonban érdemes tudnod, hogy a klór és a sós víz elgyengítheti a műszempilla ragasztót, ezzel befolyásolhatja a szempillák tartósságát. Mit tehetsz ellene? Függetlenül attól, hogy medencében, tóban vagy az óceánban úszol, azt javasolom, hogy az úszás után öblítsd le a pilládat tiszta csapvízzel. Ha mindig tisztán tartod a műszempilládat, azzal meghosszabbíthatod az élettartamát.

2. Óvatosan a fényvédővel

A fényvédő krém használata elengedhetetlen kedvenc nyári tevékenységeink közben. ☀️ Fontos azonban szem előtt tartani, hogy sok fényvédő olajat tartalmaz, amely a műszempillákra kerülve elgyengítheti a ragasztót. Mit tehetsz ellene? Ügyelj rá, hogy naptej és fényvédő krém ne kerüljön a szempilláidra. A szemkörnyékedet lehetőleg ne krémezd be.

3. Nyár=több izzadás

Lehetetlen forró napsütésben rohangálni és nem izzadni közben.☀️ Sajnos a verejtékünk természetes olajokat és sót tartalmaz, amelyek lerakódhatnak a szempilláinkra és ezáltal gyengíthetik a műszempilla ragasztó kötését. A verejtékünk szempilláinkra gyakorolt hatásainak leküzdése érdekében javasolom, hogy használj törölközőt, vagy egyszer használatos papírtörlőt az edzőteremben. Edzés után pedig öblítsd le tiszta vízzel a műszempilláidat.

4. Grillezés veszélyei

A helyesen felépített műszempilla masszív és ellenálló, de a magas hő még a legprecízebben elkészített műszempillákra is káros lehet. Hajmosáskor ügyelj arra, hogy ne irányítsd a hajszárítót közvetlenül a szempillád irányába. Grillezéskor, vagy a nyári tábortűznél pedig ne állj túl közel tűzhöz, illetve ne hajolj közvetlenül a tűz fölé. ? A hirtelen erős hőtől kiegyenesedhet a műszempilla és akár meg is olvadhat.

5. Csak tartsd tisztán

Mivel nyáron többet tartózkodunk kint a szabadban, (kempingezés, túrázás, úszás stb.), így még több szennyeződés gyűlik össze a szempilláink tövében. Emiatt a nyári időszakban méginkább ajánlott a műszempillákat rendszeresen megtisztítani. ? Minden nap óvatosan öblítsd le a zuhany alatt és a maximális tisztítás érdekében használj speciális olajmentes műszempilla sampont is. ✅ A szempilla sampon beszerzésében nyugodtan kérd a szempilla stylistod segítségét.

Élvezd 🙂

Nincs több aggodalom a szemfesték és szempillaspirál elkenődése miatt. A szempillahosszabbításnak köszönhetően soha nem volt ennél egyszerűbb aktívnak maradni és számos nyári tevékenységet élvezni, miközben minden pillanatban gyönyörűnek érezhetjük magunkat. ? A műszempillák egyértelműen megkönnyítik a mindennapjainkat, egy kis odafigyeléssel pedig hosszabb ideig lesznek újszerűek és tartósak. ?

Tisztítsd hatékonyan, de kíméletesen: