Vendégeknek

A műszempilla tönkreteszi a szempillákat?

Néha a természetes szempilláinknak szüksége van egy kis tunningra. Ennek az oka hogy a műszempilla olyan hosszúságot és dússágot kölcsönöz szempilláinknak, amelyet a legjobb szempillaspirál sem képes elérni. Ilyenkor látogatunk el egy szempilla stylisthoz, aki egy személyre szabott műszempilla szettel csodálatosan megfiatalítja a tekintetünket.

Majd eltelik pár hét és azt tapasztaljuk, hogy megritkul a szett dússága… Sokszor az új pillaviselők ijedten tapasztalják ezt a folyamatot. Ez azonban csak amiatt tűnik fel jobban, mert a kihullott műszempilla mélyfekete színe sokkal inkább feltűnést kelt bárhol is leljünk rá.

Az értékes szempilláink elvesztése úgy hangzik, mint egy szépségkatasztrófa! Vegyünk egy mély lélegzetet. Az igazság az, hogy a természetes szempilláink műszempillák viselése nélkül is rendszeresen kihullanak, majd újak nőnek a helyükre.

Mégis miért hullik?

A szempilláink nem egész életünkön át nőnek, hanem általában 3 hónapig élnek, és ciklikusan fejlődnek. A szempillák természetes életciklusa három fő szakaszból áll: növekedés, átmenet és pihenés. A pihenő szakasz végén a szempilla szál kihullik, és helyébe új “babapilla” lép.

Napi 3–5 szál természetes szempilla elvesztése normális. Teljes szempilla állományunk pedig átlagosan 90-120 naponta cserélődik le. Mivel a műszempilla szál a természetes pillára van ragasztva, így együtt hullanak ki, emiatt szükséges 3-4 hetente a műszempilla töltése. Ezidő közben kinőtt új pillákra töltés során újra műszempillákat applikál a szakember, ennek köszönhetően lesz ismét dús a műszempilla szett.

Körültekintően válassz pillást!

Fontos tudni, hogy a fent leírtak, csak abban az esetben érvényesek, amennyiben megfelelő képzettséggel és tapasztalattal rendelkező szakember készíti a műszempilla szetted! Egy jó szakember minden esetben a saját szempillád adottságaihoz mérten választja ki a megfelelő hosszúságú és vastagságú műszempillákat számodra. Ez esetben nem károsodhat a saját szempilla állományod, akkor sem, ha hosszú éveken keresztül viselsz műszempillát.

Ha károsodást tapasztalsz, vagy szúró, kényelmetlen érzést kelt a műszempilla viselése, az a szakszerűtlen műszempilla építés következménye is lehet. Ez esetben haladéktalanul keresd fel a szakembert, hogy speciális oldószerrel távolítsa el a felhelyezett műszempillákat.

Nem minden az ár..

Mielőtt megbíznál valakit, hogy csipesszel közeledjen a szemedhez, győződj meg róla, hogy tudja, mit csinál. Ha egy szakképzett szempilla stylisthoz fordulsz, akkor nem kell aggódnod a természetes szempilláid tönkremenetele miatt.

Kérj ajánlást ismerőseidtől, nézz meg minél több honlapot, keress referencia fotókat. Ne csak az ár alapján dönts! Ha valaki túl alacsony áron dolgozik, az valószínüleg nem használ minőségi anyagokat, vagy nem megfelelő a szaktudása. Érdemes időt szánnod rá és alaposan körbenézned, hiszen Te sem szeretnéd, hogy kis idő elteltével sérült, kiritkult szempilláid legyenek!

Mindamellett, hogy a megfelelő szakemberhez fordulsz, pár dolgra neked is érdemes odafigyelned műszempilla viselés alatt: Ne dörzsöld, húzogasd, morzsolgasd a műszempilláidat. Ez természetes pilláid károsodását okozhatja, illetve a műszempillák lehullását.

Otthon pedig tisztítsd rendszeresen a műszempilláidat, hogy megelőzd a fertőzéseket, melyeket a mosdatlan pillák okozhatnak.

Tisztítsd hatékonyan, de kíméletesen: