Szempilla Stylistoknak

Mire figyelj a szempilla ragasztó felbontása után?

A műszempilla ragasztó megromolhat? Pontosan mennyi ideig használható a bontott ragasztó? Ha ezek a kérdések benned is felmerültek, itt megtalálod a választ. A szempilla ragasztóknak természetesen van lejárati dátuma. És van helyes tárolási módja.

Blogunkból megtudhatod, hogy mi történhet, ha lejárt szavatosságú ragasztót használsz, illetve hogyan hozhatod ki a legtöbbet a ragidból.

Meddig használható a ragasztó?

Vásárláskor érdemes tájékozódni az adott márka ragasztójáról, de általánosságban a bontatlan szempillaragasztó akár a gyártástól számított 6-12 hónapig is eláll, ha megfelelően tárolják.

Felbontva azonban maximum 1-2 hónapig ajánlott használni. Természetesen ez nagyban függ attól, hogy hány vendéged van naponta: minél sűrűbben kell nyitogatnod a ragasztót, annál hamarabb fog megromlani. A felbontás dátumát minden esetben írd fel a ragasztó csomagolására.

Hogyan tároljam?

 • Figyelj arra, hogy a ragasztó kupakja mindig szorosan legyen lezárva és függőleges helyzetben, állítva tárold.
 • A ragasztó csőrét mindig tartsd tisztán, cseppentés után töröld szárazra Szálmentes törlővel. Ha ragasztómaradványos marad a ragasztód csőre, akkor nem fog jól zárni a kupak, ami idő előtti romláshoz vezet.
 • Felbontás után hűvös, száraz helyen tartsd (18-24 Celsius fok az ideális)
 • Soha ne tedd hűtőszekrénybe vagy fagyasztóba!
 • Tárold légmentesen lezárt helyen. Pl.: Vákuumos konténer
 • A ragasztót mindig önmagában tárold, ne más termékekkel együtt, mivel azok olyan összetevőket tartalmazhatnak, amelyek nem tesznek jót a ragasztónak (például a magas alkoholtartalmú primer).
 • Ne tedd ki a ragasztódat nagy hőingadozásoknak, különösen a magas hőmérséklettől védd (27 Celsius fok felett)

Fel kell rázni a ragasztót?

Igen, hogy a palackban lévő összetevők megfelelően keveredjenek. A szempilla ragasztó több komponensből áll – így a legjobb eredmény érdekében alaposan rázd fel a flakont minden cseppentés előtt, legalább 1 percen keresztül. Ha kihagyod ezt a lépést, fennáll annak a veszélye, hogy a ragasztó nem működik megfelelően, és nem tapasztja oda a műszempillát a természetes szempillához.

Milyen jelei vannak, ha megromlott a ragasztó?

 • Fekete színű ragasztó esetében: a fekete pigment elválik és egyes helyeken átlátszó lesz a ragasztócsepp.
 • Csomós, nyúlós állag, vagy szokatlanul folyós állag
 • Jó pár perces rázás után is sűrű, nehéz állag
 • Ha a ragasztó beszáradt és nem jön ki a flakonból

Ha ezek közül bármelyiket tapasztalod, akkor a régi ragasztó kuka és bonts ki egy újat. Ha romlott ragasztót használsz, az rossz tartóssághoz és boldogtalan vendéghez vezet. Ráadásul növeli az allegiás reakció valószínűségét és az egyetlen reakció, amit vendégeinktől várunk, az egy elégedett reakció!

Mindig legyen tartalékod!

Mindig legyen kéznél egy új, bontatlan ragasztód vészhelyzet esetére (ne az utolsó pillanatban rendelj újat, kitéve magad az esetleges a postai késéseknek stb. – hiszen ha nincs ragasztód, akkor nem tudsz dolgozni sem)

Neked ajánlott:

Gyakori kérdések

A válasz nem. A cianoakrilát jelenleg az összes piacon lévő műszempilla ragasztóban megtalálható, még a “Hipoallergén” vagy “Antiallergén” nevezetű ragasztókban is. Emiatt bármilyen szempilla ragasztó okozhat allergiát❗️

Egyszerűen fogalmazva a latex természetes gumi. A szempilla ragasztóban lévő kis mennyiségű latex segít növelni a ragasztó vízzel és olajjal szembeni ellenálló képességét. A latexről azonban ismert, hogy egyes embereknél allergiás reakciókat vált ki. Manapság a szempillahosszabbító beszállítók többsége kizárja a latexet az összetevők listájáról az ügyfelek biztonsága érdekében és más, szintetikus anyaggal helyettesítik. (pl.elasztomer)
A Pillapompa műszempilla ragasztók latexmentesek!

A válaszunk a következő: technikailag minden szempilla ragasztó tartalmaz formaldehidet. A formaldehid NEM összetevő, hanem a gyártási folyamat során melléktermékként képződik a ragasztó egyéb komponenseinek lebomlása során. Teljesen „formaldehidmentes” szempilla ragasztó nem létezik, de a szempillahosszabbítás során keletkező kis mennyiségű formaldehidnek való kitettség valójában nem káros az egészségre.

Munkánk során naponta több órán keresztül kell belélegeznünk a ragasztót, így muszáj gondoskodnunk a megfelelő szellőztetésről a szalonban. Javasoljuk, hogy mindig viselj maszkot!

Mivel a műszempilla ragasztó reakcióba lép a nedvességgel, a száradási idő nagyban függ a helyiség a páratartalmától. A műszempilla ragasztók megfelelő kötéséhez az optimális páratartalomról: > Bővebben

Bár a páratartalom nagy szerepet játszik a ragasztó megtapadásában, a szobahőmérséklet szabályozása is fontos. Ami a hőmérsékletet illeti, az egyenletes viszkozitás és száradási idő érdekében ajánlatos 22-26 Celsius fokot tartani. > Bővebben